NCN Glasdag

25 oktober was ie er weer: de Nikon Club Nederland Glasdag. Dè kans om te spelen met objectieven die nog op de je verlanglijst staan en te kijken wat er verder nog voor moois beschikbaar is. De locatie was Kasteel Stapelen in Boxtel. Een erg mooie locatie gelegen in het bos. En aangezien je ook wat te fotograferen wilt hebben in deze mooie omgeving heb ik Elon gevraagd of ze mee wilde als model.

Ik heb lekker kunnen spelen met diversen objectieven waarvan de 200mm f2.0 wel de grote favoriet is. Ik heb al vaker foto’s gezien die gemaakt waren met dit objectief en het levert zulke mooie plaatjes dat ik ‘m zelf ook een keer wilde proberen. Tevens kunnen spelen met de 58mm f1.4 en de 105mm f2.8 micro. de 105mm staat al een tijdje op mijn verlanglijstje omdat je er mooie scherpe portretten mee kan maken en het ook heel geschikt is voor detail fotografie zoals de ringen bij een bruiloft. De 58mm wilde ik gewoon een keer proberen. De 58mm heeft eigenlijk 2 kampen: hij wordt helemaal geweldig gevonden of men vindt het helemaal niets. Als je de DXO scores moet geloven is het niet zo’n goed objectief, maar gelukkig telt het plaatje voor het oog ook mee en daar blinkt dit objectief in mijn ogen wel uit. Erg fijn om naar te kijken.

Al met al een erg leuke dag en natuurlijk staan hieronder weer een aantal foto’s. De foto’s zijn gemaakt met de 85mm f1.8 (deze had ik zelf al), 200mm f2.0, 105mm f2.8 micro en de 58mm f1.4 (Nikon had de 58mm niet bij zich maar gelukkig had Vincent nog een exemplaar in zijn tas, waarvoor dank!)